top of page

♉️ Hathor heeft Mars bij de horens vandaag! Sterrenkijken.

Bijgewerkt op: 25 nov. 2022

Mars staat in de constellatie waar Venus heerst.

📯Deze blog gaat over de Godin Hathor en OerVrouwelijkheid.


Sterrenkijken. Verbind je weer met de echte sterren!Vanmorgen (22-11-22) toen ik mijn kat door onze schuifpui naar buiten liet rond 6 uur viel mij op hoe helder de sterren schenen in de hemel. Één ster was opvallend fel en toen ik besloot mijn app "StarChart" erbij te pakken ontdekte ik dat het Mars was! De planeet van mannelijke, actieve energie. Mars stond daar te midden van 'de horens' van de constellatie Stier te schitteren! Deze constellatie die een mannelijke naam (Stier en niet Koe) heeft gekregen, komt oorspronkelijk voort uit juist een super vrouwelijke energie: die van de hemelse moeder koe Hathor. (Er zijn ook aanwijzingen die leiden naar de Stier god Apis). Hathor of Het-Heru is een van de oudste godinnen uit het zwarte land: Kemet, nu bekend als Egypte. Een overgebleven bewijs is dat de planeet die deze constellatie Stier(Koe) 'regeert' juist Venus is!


De foto die ik maakte van de sterren die ik zag op 22-11-22.

Heerlijk vind ik het als ik zo bewust in verbinding sta met de realiteit, mijn ziel, lichaam en geest. Want mijn lichamelijke zintuigen nemen de sterren waar, mijn geest verbind de ontvangen gegevens vervolgens met mijn ziel. Het inspireerde mij om het volgende met jullie te delen.


Symbool van het sterrenbeeld Stier.


In deze post zal ik een korte introductie geven over de volgende 2 onderwerpen:


🪩 Introductie van Hathor.

🪩 Introductie van mijn kijk op onze relatie met vrouwelijkheid en mannelijkheid door verschillende tijdperken.

🪩 Stille introductie van Lilith/Oya/Kali/Baba Yaga/Sechmet in mij.Introductie Hathor.


Voor het eerst hoorde ik over Hathor toen een vriendin mij een PDF stuurde over Healing with the Hathors ergens rond 2014 geloof ik. Ik leerde in die tijd dat er verschillende verhalen bestaan over Hathor of 'The Hathors'.


Deze Godin, Oer Vrouw, Priesteresse(n, 7 of 9) ook wel Het-Hert genoemd of ḤWT-ḤR wat Huis van Horus betekend, werd geëerd in het tijdperk van Taurus (Stier/Koe) 4000-2000 BC. Even tussendoor! Al deze informatie kan afwijken van de realiteit. Er is zoveel te vinden in boeken en op het internet. En bedenk je maar, wat kunnen we nou ècht zeker weten over duizenden jaren geleden? Neem wat je leest of hoort, wáár dan ook altijd met een korreltje zout. Ik deel de informatie met als doel het herstel van onze verbinding met het allerhoogste, de trilling van liefde, harmonie en ontwikkeling alsmede ter inspiratie voor contemplatie en creatie.


Zij is ouder dan Isis (Auset) en het is zelfs zo dat veel (als niet alle) aspecten van Auset zelfs afstammen van haar 'moeder' Hathor.


Zij is de Godin, het archetype en symbool voor o.a. vruchtbaarheid, liefde, genezing, spiritualiteit en plezier!


Op de 1 of andere manier is zij de Godin, niet de enige waar ik een connectie mee heb maar wel waar ik mij het meest verbonden mee voel. Echt als een oermoeder (archetype). Dit heeft wellicht ook te maken met mijn horoscoop. Mijn Venus staat op mijn ascendant in Stier.


Numerologisch stond het jaar 2021 ook direct in verbinding met deze trilling :

bekijk hier de video waarin ik dieper inga op deze symboliek!Hathor geeft Ankh aan Man(Pharao). Ankh: de sleutel van het leven. symboliseert ook de harmonie tussen mannelijk en vrouwelijk principe.

Onze relatie met Vrouwelijkheid en Mannelijkheid.

Tijdens het tijdperk van Taurus werden de vrouwen, priesteressen, moeders, genezeressen zeer vereerd, gerespecteerd en hoogstaand geliefd en beschermt.


Men wist in deze tijd zoveel beter wat het inhield om vrouw te zijn. Wat vrouwen van nature doen en weten en kunnen. Priesteressen, genezeressen? Ja! Dat waren we! Moederschap, ook zo'n heilige taak. Daar was vroeger nog veel meer ruimte voor. Nu worden kinderen op de creche gezet omdat Mama carriëre belangrijker vind, of, nog erger.. het gezin het zich niet kan permiteren dat er 1 ouder werkt, en anders verzwelgt in armoede.


Tegenwoordig wordt er veel aandacht besteed aan 'vrouwelijkheid' maar niet aan vrouwen. "Sex Sells" maar alleen voor kapitalisme want als een vrouw vanuit haarzelf en voor zichzelf haar sensualiteit toont wordt ze al gauw geschandaliseerd.


Vrouwen worden nog steeds niet gelijkwaardig behandeld als mannen. Maar wereldwijd word er wel gepropagandeerd voor transgender-vrouwen dat zij gelijk zouden zijn aan natuurlijke vrouwen en dit rakelt een zo een oer woede in mij op!


'ListeNn'..: Waarom wordt er wel geluisterd naar iemand die geen vrouw is die verteld wat het is om vrouw te zijn en Niet geluisterd naar een vrouw die verteld wat het is om vrouw te zijn?**


Let wel, gelijkwaardig behandeld is iets anders dan gelijk/hetzelfde zijn! Ieder mens heeft het recht op gelijkwaardige behandeling en respect en op eigen expressie van gevoel en persoonlijkheid mits je een ander niet schaadt. Natuur wetten. Natuurlijke feiten. Deze worden ondergesneeuwd in de massa mist. Natuurlijke vrouwelijkheid en mannelijkheid (want deze wordt net zo erg van de mensen verborgen als vrouwelijkheid. Al lijkt het niet zo in de patriarchaat.) zal moeten terug gevonden worden met als doel het natuurlijke herstel van harmonie op onze aarde. Mensen die een tussenvorm zijn, horen daar ook bij!


Ik heb veel vertrouwen in het herstel van de hoog nodige harmonie op onze aarde lieve zussen en broers.


Aangezien deze post slechts een introductie is in mijn kijk op deze onderwerpen, nodig ik je uit om jou visie op jouw eigen vrouwelijkheid of mannelijkheid te onderzoeken en te delen.


Ik weet alleen hoe het is om vrouw te zijn, want dat ben ik van nature. Daardoor weet ik niet hoe het is om man te zijn.Ik, een vrouw zal hier nu een inleiding geven wat het (voor mij) betekend om vrouw te zijn:

Mijn illustratie van expressies van Hathor

- Wij vrouwen hebben het vermogen om zeer fijne energetische informatie te ontvangen. Intuïtie noemen mensen dat ook wel.

Ja.. dat is het eerste op mijn lijstje, gelijk ook misschien wel het geen wat het mééste is ondergewaardeerd en zelfs als onwaar wordt gezien. Omdat het 'niet meetbaar is' Hahaha you fools!**

Wij hebben hierdoor toegang tot de taal en boodschappen van planten. De boodschappen van jou, waarvan je niet eens weet dat je deze ons 'verteld'. De informatie van voorouders en spirits.


- Wij vrouwen leven in cycli's. Niet lineair. Veranderlijk. Elke dag zijn wij anders! Wij hebben vele gezichten. Dat is onze natuur. Onvoorspelbaar. Elke dag is het weer ook anders. Elke dag staan de planeten ook net weer iets anders in verhouding tot elkaar. Wij ook.


- Wij vrouwen zijn Zorgzaam en Empatisch. Krachtig en moedig om zelfopofferend te kunnen zijn. Het zit in onze natuur, anders zouden baby's het niet overleven. Anders zouden wij mensen niet overleven. Dit aspect van zelfopoffering uit zich in vele van ons vrouwen vaak wel te extreem. Ook hier is herstel van harmonie van groot belang. Wij hebben ook zorg en ondersteuning nodig, om jullie te kunnen verzorgen en ondersteunen. We in this together! See?.


- Wij Creëren, soms zelfs nog meer vanuit donkerte en stilte, net zoals wij mensen maken in onze baarmoeders. Laat ons met rust. Verstoor onze zender niet.


- Wij vrouwen zijn Transformerend. als toevoeging op de cycli en creativiteit die ik zonet benoemde. Wij shapeshiften letterlijk! Wij maken placenta's, wij laten los en reinigen (bloeden), wij maken melk om te voeden. Wij passen ons aan aan nieuwe omstandigheden. Huilen misschien (ook reiniging) en herstellen ons weer, hervinden onze kracht.


- Wij vrouwen Verzamelen.

- Wij vrouwen (houden van) Verwonderen/Verwondering.

- Wij vrouwen Geven emotionele veiligheid. (Mannen fysiek)

- Wij vrouwen Maken gezellig. Maken Thuis. Wij zijn thuis. Eerst als oorsprong: Baarmoeder, daarna maken wij soortgelijke maar aangepaste omstandigheden in "het huis" Het-Heru / Het-(voor)jouw ;).

- Wij vrouwen zijn zachtaardig, tenzij de natuurlijke harmonie verstoord word en hersteld moet worden. Dan.. transformeren wij wederom in Oya's,


Ahhhh.. dit was slechts "de rand van de Well" (klinkt mooier als "Put")


De rand van de Fontein. De Well is ook de Fontein weetje.

Vind je dit vreemd?

Wij vrouwen zijn ook vreemde wezens.

Heerlijk he :D vind ik wel!

Saaiheid daar schiet niemand wat mee op!Meer zal volgen!


Vrouwen, wat betekend jouw vrouwelijkheid voor jou?

wat herken je in wat ik schreef zus?


Mannen, wat betekend jouw mannelijkheid voor jou?


registreer en reageer 💌


Vrede en Zegeningen!

🕊

Olga

** ongezouten uittingen gestuurd door Lilith, Oya, Sechmet.

32 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page