top of page

Ruim(telijk) Perspectief en steun. OerMoeder (tarot ontwaakt: deel 1)

Bijgewerkt op: 25 nov. 2022

Zoals altijd vertrouw ik erop dat mijn expressies,

of het nou schilderijen, gesprekken of geschriften zijn,

aankomen bij de gene waarmee het resoneert.


Tarot geeft stof tot nadenken, biedt steun en inspireert. Tarot Ontwaakt! Deel 1.


The Bigger Picture • de enige zekerheid is veranderlijkheid.


‘The star’ kaart van mijn tarot deck: Margarete Peterson Tarot is, zoals het deck zelf, meteen favoriet. De cycli/spiraal die weergegeven wordt is een directe herinnering van een besef wat regelmatig terug keert in mijn leven als een moeder die mij gerust stelt. Namelijk ‘de situatie’ bekijken vanuit een wel héél ruím perspectief, de ruimte zelf. Een perspectief wat voor ons mensen eigenlijk niet eens te bevatten valt. Wat voor menigeen zelfs beangstigend kan zijn, is voor mij (voor jou misschien ook) juist geruststellend. Weten dat we maar heel klein zijn en tegelijkertijd onderdeel van een gigantisch geheel. En dat de enige zekerheid veranderlijkheid is.

Het geeft mij rust te weten dat de spiraal eeuwig is. Dat cycli bestaat, klein en groot. Elke dag komt de zon weer op, elke avond keert de donkerte weer terug. De maan laat ons ook samen met de vrouwelijk cycli van de eisprong en menstruatie een cirkelende continuïteit zien.


Deze specifieke ‘Star’ kaart trekt mij extra aan omdat de spiraal tegen de klok in gaat en ik van nature van kinds af aan al het jaar en de seizoenen op deze manier visualiseer. Alsof elk volgend seizoen in een aankomende bocht naar links voor ons ligt. Misschien komt het wel doordat ik de horoscopen/radixen van mijn moeder zag liggen (die zij zelf berekende en uittekende, want het internet bestond toen nog niet). Ik weet het niet, het is dát of dus een natuurlijk intuïtieve connectie met de beweging van onze planeet, sterrenstelsel, universum, heelal.


Terug naar de herinnering en wat dit voor mij betekend, waarom dit zo geruststellend is.

Niks blijft ooit hetzelfde. Dit feit kan op gelukkige momenten minder welkom zijn, omdat we dat geluk niet kwijt willen raken. Op momenten dat we het moeilijk hebben, biedt dit juist steun om door te zetten. Want het geluk komt altijd weer terug! (mits we ervoor open staan! Een onderwerp waar ik later meer over ga schrijven.) Dit leven gaat voorbij. Er is al weinig tijd dus leef, want jij bent vrij. Maar doe het wel verstandig maak de mensen blij. Dan zal je echt gelukkig zijn..“..” een stukje van een liedje van Andre Hazes. Schoot me plots te binnen, haha!


Op de morgen dat ik deze Star kaart trok, trok ik daarna de ‘8 of Earth‘ van mijn Orisha Tarot deck. Waarin 3 maal het aarde element nog eens extra vertegenwoordigd wordt door de toevoeging van alle 3 de aarde tekens; stier, maagd en steenbok. Het laat een man zien die zeer ijverig aan het werk is Hij is erg getalenteerd en maakt allerlei aardewerk. Hij is zeer toegewijd en weet van geen ophouden. Een goede eigenschap, maar hij moet niet vergeten ook eens naar buiten te gaan, kijk eens wat een prachtig weer door het raam zichtbaar is! Wij moeten het echte leven niet mislopen.

Als wij ons hier al bewust van zijn, en eigenlijk wel genoeg krijgen van ’al het werk’ .. dan worden wij met ‘The Star’ kaart dus herinnerd, het hoort erbij, het zware werk zal worden beloond want er ligt een mooie toekomst voor ons! 🌟


Werk jij te hard? Of kun je juist wel een schop onder je kont gebruiken? Geniet je van je leven? Of heb je het gevoel dat je vast zit in 'the-rat-race?'

Laat een reactie achter als je dit met me wilt delen.

Tarot geeft stof tot nadenken, biedt steun en inspireert. Tarot Ontwaakt! Deel 1.

Er zullen meer delen volgen met dit onderwerp.

Dit met als doel je een idee te geven wat tarot is en kan doen.


🪞🔑🔮•:( bekijk mijn shop voor de diverse tarot lezingen die ik aanbied!9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page